FCK henter svensk landsholdspiller

FCK henter svensk landsholdspiller

FC København har skrevet kontrakt med den svenske landsholdspiller Viktor Claesson, gældende for resten af sæsonen. Det sker efter hans aftale med russiske FK Krasnodar er blevet ophævet på grund af krigen i Ukraine.

30-årige Viktor Claesson er offensivspiller og kan optræde på flere positioner, og han nåede denne sæson at spille 18 kampe og score tre mål for FK Krasnodar i den bedste russiske række, inden krigen brød ud. Siden han kom til Krasnodar i 2017 har han i alt scoret 43 mål og lavet 31 assists i 147 kampe.

Han spillede senest den første time af Sveriges VM-playoff mod Tjekkiet i lørdags og har i alt spillet 58 landskampe og scoret 11 landskampmål.

”Han er en meget dygtig spiller med erfaring fra højt niveau, der har været på ønskelisten i F.C. København gennem de seneste 3-4 transfervinduer, og vi har været i løbende dialog med hans bagland,” udtaler sportsdirektør Peter Christiansen.

Viktor Claesson fik sit gennembrud i Elfsborg, inden han blev solgt til Krasnodar i 2017, hvor han blandt andet har spillet Champions League og Europa League.

”Jeg kunne ikke se mig selv fortsætte i russisk fodbold efter de ting, der er sket i Ukraine og derfor blev jeg enig med klubben om, at vi ophævede aftalen,” siger Viktor Claesson.

“Jeg er meget glad for, at jeg nu får muligheden i F.C. København, som jeg selvfølgelig kender rigtig godt fra en masse svenske landsholdskammerater gennem årene.”

Share