Scholz er Årets Profil i Superligaen foran offensive profiler

Scholz er Årets Profil i Superligaen foran offensive profiler

Tæt på hver fjerde kryds blev sat ud fra FC Midtjyllands stærke forsvarsspiller Alexander Scholz, da der skulle stemmes på Årets Profil i Superligaen. Han vinder prisen foran Mikael Uhre og Jonas Wind. Prisen bliver uddelt i samarbejde med Hessel HiRE.

Det hører til sjældenhederne, at det er de defensive spillere, der løber med individuel hæder. Men måske er den tendens ved at vende i Superligaen. For sidste år blev Erik Sviatchenko kåret til Årets Profil, og i år er det Alexander Scholz, som kollegerne har peget på som den bedste gennem sæsonen.

23 procent af stemmerne gik til FC Midtjyllands stærke midterforsvarer, der vinder prisen foran Brøndby IF’s Mikael Uhre og FC Københavns Jonas Wind, der begge fik 14 procent af stemmerne.

“Det er jeg meget glad for. Det er første gang, at kolleger giver mig en pris. Det var dejligt, om end det har taget ti år at få deres anerkendelse, så er det virkelig dejligt”, siger han med et smil.

“Det er en lidt anden følelse end at få anerkendelse fra journalister eller fans, fordi det er dem, du render rundt med til hverdag. Nu ved jeg godt, at holdkammerater ikke må stemme, men det gør det egentlig bare federe. Nu har jeg efterhånden spillet mange kampe i Superligaen, og jeg har mødt dem, der har stemt, rigtig mange gange, og det er jo bare fedt, at de over tid anerkender, at jeg spiller godt”, siger Alexander Scholz.

Alexander Scholz har – igen – i denne sæson været stabil i FC Midtjyllands defensiv, og netop stabiliteten og evnen til at gøre spillerne omkring sig bedre, tror han, er en af årsagerne til, at kollegerne har peget på ham.

“Det, der er vigtigt – og sådan har det altid været for mig – er holdet, og det synes jeg også, at man kan se på den måde, jeg spiller på. Jeg har altid forsøgt at gøre de andre bedre, og de er typisk også blevet bedre de spillere, der spiller omkring mig, og jeg tænker faktisk, det er en af grundene til, at de har stemt på mig, fordi de anerkender den del af spillet. Det er noget, der kræver tid og mange kampe, for at man ser det. Det ser man ikke bare på en halv – eller måske endda en hel – sæson. Jeg synes også, at det har været undervejs i nogen tid, at det er blevet bedre og bedre for mig og for holdet. Det er selvfølgelig vigtigt, at du spiller på et hold, der er i momentum, og det må man sige, at FC Midtjylland har været i de tre år, jeg har været her”.

Selv om Alexander Scholz altså peger på holdet som det vigtigste, så indrømmer han, at personlig hæder også luner. “Mit ego er selvfølgelig heller ikke mindre, end at jeg er glad for at vinde individuel hæder også. Så jeg glæder mig enormt meget over det”, siger han.

Se kåringsinterview med Alexander Scholz HER.

Share