Imponerende Giro-etapesejr til Bernal

Imponerende Giro-etapesejr til Bernal

Colombianske Egan Bernal fra Ineos Granadiers triumfede på søndagens niende etape af Giro d’Italia, og er nu i løbets lyserøde førertrøje.

Etapen blev kørt fra Castel di Sangro til Campo Felice (Rocca di Cambio) over 158 km og fire kategoriserede bjerge. Der blev afsluttet på et ekstremt grusstykke, hvor Bernal satte alle til vægs.

“Jeg kan ikke tror hvad jeg lige er sket. Jeg har lige vundet min første etape i Grand Tour. Jeg måtte igennem mange ofre for at være hvor jeg er nu. Jeg tænkte jeg kunne klare mig godt i dag, men jeg var ikke sikker på at jeg kunne vinde etapen. Mine holdkammerater havde stor tillid til mig, de fortalte mig, ar jeg kunne gøre det her. Sejren for for dem”, udtalte en meget rørt Egan Bernal efter sejren.

I øvrigt var de den 30. etapesejr for en colombianer i Giro d’Italia. Bernal bliver den femte fra Colombia til at køre i førertrøjen i løbet efter Rigoberto Uran, Nairo Quintana, Fernando Gaviria og Esteban Chaves.

Share