Første detaljer om Tour de France 2025 offentliggjort

Første detaljer om Tour de France 2025 offentliggjort

Udgave nr. 112 af verdens største cykelløb, Tour de France, skal afvikles fra den 5. juli 2025. Arrangørerne ASO har offentliggjort information om løbets tre første etaper.

Der indledes i Lille, der har været værter for Tour-starten i 1960 og 1994. Første etape skal køres over 185 km med både start og mål i Lille Métropole. Det sker den 5. juli. Der er tre kategoriserede mindre stigninger undervejs, men der er også god mulighed for at etapen bliver for sprinterne. 
På anden etape, der skal køres fra Lauwin-Planque til Boulogne-sur-Mer, over 209 km, er der gode muligheder for at sætte angreb ind i slutfasen, da tre små, stejle stigninger er placeret i finalen. Tredje etape skal køres fra Valenciennes til Dunkerque over 172, og med kun en kategoriseret stigning, vil der igen her være gode muligheder for sprinterne. Fjerde etape skal indledes i Amiens, men de er endnu ikke offentliggjort detaljer om denne af arrangørerne, ASO.

Starten på Tour de France 2025:
1. etape den 5. juli, Lille – Lille, 185 km
2. etape den 6. juli, Lauwin-Planque – Boulogne-Sur-Mer, 209 km
3. etape, den 7. juli, Valenciennes – Dunkerque, 172 kmShare