Sådan bliver du klar til Tour de France 2022

Dette indhold er sponsoreret

Tour de France er en af de største cykelløb, der findes. Som noget helt specielt bliver Tour de France 2022 afholdt i Danmark, og der er derfor gode muligheder for at opleve løbet tæt på. Sæt dig derfor ind i etaperne, de enkelte hold og rytterne. Derudover kan det også være en god idé at læse op på historien bag Tour de France, så du ved, hvad du kan forvente dig af løbet. Læs med her og bliv klar til Tour de France 2022.

Tour de France historie

Tour de France er verdens største cykelløb. Løbet har en lang og interessant historie, der går helt tilbage til starten af 1900-tallet. Tour de France blev første gang afholdt i 1903, og det var et løb, der kun skulle vare fire dage. Løbet er dog gennem årene blevet udvidet til nu at vare i tre uger. I dag består Tour de France af 21 etaper, og det slutter altid på Champs-Elysées i Paris, hvor der bliver kåret en samlet vinder af løbet. For at blive klar kan du finde et liste over Tour de France hold. Tour de France er et meget prestigefyldt løb, og mange cykelryttere drømmer om at vinde løbet på et tidspunkt i deres karriere.

Her kan du følge med i Tour de France 2022

I år, 2022, vil Tour de France starte i København. Derfor har mange danskere en unik mulighed for at følge det store løb helt tæt på. Med en enkeltstart gennem Københavns gader, efterfulgt af etaper på Sjælland, Fyn og Jylland, kan man uden tvivl finde et sted at stå på ruten. Det er som altid også muligt at følge Touren på tv eller i radioen. De fleste vil nødig gå glip af de gode etaper, så sæt dig derfor ind i starttidspunkter og datoer for bjergetaperne, så du kan følge med.

Hold øje med etaper og dygtige ryttere

For at få mest muligt ud af Tour de France, bør man også holde øje med etapeplanen. På den måde kan man planlægge, hvilke dage og etaper, man vil følge med i. Derudover bør man research dygtige ryttere, så man ved hvem der er værd at holde øje med under løbet. Hvert år er der en håndfuld forhåndsfavoritter, der spås at skulle kæmpe om en podieplads, men hvert år er der ligeledes også overraskelser og nye ryttere, der vil vise hvad de duer til. Derfor er det værd at sætte sig ind i holdenes ryttere og strategier, så man kan føle spændingen.