Kan en elcykel stå udenfor?

Kan en elcykel stå udenfor?

Selv om elektronik og vand i de fleste tilfælde er en dårlig kombination, kan du forvente, at de fleste pedelecs kan tåle dårligt vejr og dermed et godt brusebad. Men er det klogt at lade din cykel stå udenfor? Vi har fundet ud af det for dig!
Kan pedelecs tåle regn? 
Især i Holland bliver vi ofte ramt af kraftige regnskyl, mens vi cykler. Heldigvis er alle elcykler vandtætte, så det er normalt ikke noget problem at køre i regnvejr. Elektroniske komponenter til elcykler som f.eks. displays og elcykel batteri bør også kunne tåle et par regndråber.  
Regner det kraftigt? Så er det bedre at tage din pedelec med til et tørt sted. I værste fald kan højtryksvanddråberne trænge ind på steder, hvor du ikke ønsker det, og forårsage vandskader.    

Efterladelse af elcykler udenfor 

Som tidligere nævnt er pedelecs generelt vandtætte, og du behøver ikke at bekymre dig om vandskader, når du kører i regnvejr. Det er dog ikke nogen god idé at lade din cykel stå udenfor.  
Ligesom med en normal cykel ønsker du ikke at få rust på de forskellige cykeldele. Vi anbefaler derfor, at du altid parkerer din pedelec under et tag, i et skur eller i et cykelskur. Er det ikke muligt at parkere din elcykel indendørs? Så kan du altid købe et cykelovertræk. Der findes også særlige beskyttelsesovertræk til forskellige dele af elcykler, f.eks. batteriet. Batteribeskyttelsesdæksler kan forhindre eventuelle skader på dit cykelbatteri.   
Blev din elcykel meget våd under cykling? Derefter er det vigtigt at tørre den, før den står i længere tid. Især skal kontaktpunkter som f.eks. et display, et opladningspunkt eller batterikontaktpunkter på en e-bike tørres, før de tages i brug igen. 

Vask af elektriske cykler 

På grund af det høje tryk fraråder vi også at rengøre din elcykel med en haveslange eller højtryksspray. Den bedste måde at holde din elcykel smuk på er med en våd klud og sæbevand. Tør derefter din E-bike med et gammelt håndklæde eller viskestykke. Det forhindrer, at dele fryser fast, og at din elcykel ruster om vinteren. Der findes forskellige typer batterier til elcykler. Der er gazelle elcykel, men også andre mindre kendte mærker.

Share