Spillerne har valgt Pep Biel til Årets Profil i 3F Superliga

Spillerne har valgt Pep Biel til Årets Profil i 3F Superliga

Hver fjerde spiller i 3F Superliga skrev Pep Biel, da de skulle stemme på, hvem, de synes, har været bedst over hele 2021/2022-sæsonen. FCK-profilen vinder prisen foran superligatopscorer Nicklas Helenius og FC Midtjyllands Evander. DBU og Spillerforeningen uddeler prisen i samarbejde med Hessel HiRE..

Han havde hørt om F.C. København. Mest på grund af deres europæiske kampe, som i tidens løb har bragt dem til Spanien. Men med hånden på hjertet havde Pep Biel ikke forventet, at fodbolden skulle sende ham til den danske hovedstad.

“Havde du spurgt mig før, jeg kom, havde jeg ikke troet på det”, erkender Pep Biel.

I begyndelsen var det svært for spanieren. Han talte ikke engelsk overhovedet. Og det var første gang, han flyttede fra hjemlandet. Men det var også spændende med et nyt land. Men sproget drillede.

Derfor var de spansktalende holdkammerater vigtige.

– Jeg kommunikerede med Zeca, Varela og Bryan Oviedo. De hjalp mig meget, husker Pep Biel om sin første tid.

Mange dygtige spillere
I løbet af det første år havde han engelskundervisning, og hver dag i klubben hørte han engelsk. Det hjalp ham, og i dag er han flydende på engelsk. Indimellem dog med spanske gloser. Men dansk taler han fortsat ikke.

Men dansk fodbold har han taget til sig. Og den har taget den spanske tekniker til sig.

– Der er et godt niveau i Superligaen. Der er mange dygtige spillere. Fodbolden er anderledes end den i Spanien. Her er den mere fysisk.

Selv om Pep Biel måler 167, så kan den danske fysik dog ikke slå spanieren ud.

– I begyndelsen var det lidt hårdt for mig, fordi jeg havde brug for at tilpasse mig den slags fodbold, men det har jeg gjort nu. Jeg er ikke den højeste og stærkeste, men i fodbold kan du også være stærk med bolden og i dine bevægelser.

Overrasket, glad og stolt
Og det er Pep Biel. Hans kundskaber med bolden viser han weekend efter weekend. Ikke alene har han begejstret på tilskuerpladserne. Han har også imponeret modstanderne på grønsværen. For spillerne i 3F Superliga har nemlig stemt på den 25-årige offensivspiller til Årets Profil.

– Jeg er virkelig glad for prisen. Jeg vil takke alle dem, der har stemt på mig. Jeg var lidt overrasket over at vinde prisen. Jeg er stolt over at vinde den.

At det er spillerne, der har valgt ham, giver prisen en særlig betydning.

“Det betyder noget ekstra, at det er spillerne, der har stemt på mig, slår han fast”.

“Jeg synes, jeg har haft en god sæson. Jeg har haft gode præstationer sæsonen igennem, og jeg er virkelig glad for det. Jeg er tilfreds med mig selv. Jeg har hjulpet holdet. Jeg har spillet mange minutter. Det er altid dejligt at spille mange minutter og selvfølgelig at score mål og lave assister”.

Forvandlingen
I sidste sæson stod Pep Biels navn 14 gange på startopstillingen, mens han 13 gange var henvist til en bænkplads. I denne sæson er han begyndt på banen 29 gange og sendt i aktion fra bænken to gange.

“Træneren tror på mig, og jeg spiller med stor selvtillid. Jeg har haft gode præstationer og scoret mål, og jeg arbejder så godt som muligt og prøver at gøre mit bedste”, siger Pep Biel.

Han bliver bakket op af tallene for sæsonen. 11 mål og seks assists i 3F Superliga. Tallene fra 2021/2022-sæson står i skarp kontrast til den forrige, som bød på to mål og en enkelt assist i den hjemlige liga.

“Det var lidt hårdt. Spillere vil altid spille, så det er svært at starte på bænken. Men jeg var altid klar til at hjælpe holdet”.

Pep Biel er Årets Profil i 3F Superliga med 25% af stemmerne og med hæderen følger en Mercedes fra Hessel HIRE i en måned. Pep Biel vinder prisen foran Nicklas Helenius, som fik 19% af stemmerne, mens 16% af spillerne skrev Evander. Bag kåringen står Spillerforeningen og DBU.

Om prisen
Sammen med spillerne hylder Spillerforeningen og DBU hvert år Årets Profil i 3F Superliga. Det er altså kollegerne, der stemmer og vælger Årets Profil. Prisen uddeles i samarbejde med Hessel HiRE.

Share