Om 100 dage starter Tour de France i København

Om 100 dage starter Tour de France i København

Onsdag er der blot 100 dage til Tour de France starter i Danmark.

Det skal som bekendt af de fleste køres tre etaper i Danmark. Den 1. juli skal der køres en enkeltstart over 13 km i København. Den 2. juli skal der køres over 199 km fra Roskilde, over Storebælt, til Nyborg. Den 3. juli er det tid til 182 km fra Vejle Til Sønderborg. Dagen efter, mandag den 4. juli er det hvile- og transportsag.

Tour de France 2022 bliver nr. 109 i rækken af verdens største cykelløb. Det er 24. gang der startes uden for Frankrig, men starten København er den nordligste nogensinde. Danmark bliver den tiende nation, Tour’en starter i.

Løbet skal i alt køres over 21 etape, og der er finalen den 24. juli på Champs-Élysées i Paris.

Den 18. marts udkom en 2022-udgave af bogen De Danske Tour de France HelteBestil bogen her

Share