Tre tips til at spille på Vuelta a Espana

Tre tips til at spille på Vuelta a Espana

Lige meget om man er cykel fan eller ej, så har alle hørt om Tour de France. Det årlige cykelløb, som kører igennem Frankrig og som ender i Paris, og som er skylden i, at din far sidder inde foran fjernsynet rigtig mange sommer eftermiddage. Men det er ikke det eneste store cykelløb, der findes i Europa. Der findes nemlig rigtig mange mindst lige så spændende cykelløb i Europa. Et eksempel på det er Vuelta a Espana, som hvert år finder sted i Spanien. Hvis du også er interesseret i cykelløb, og måske godt kunne overveje at spille på noget andet Tour de France, så spil pa Vuelta a Espana. Vi har nemlig samlet tre tips, som du skal vide inden du spiller på Vuelta a Espana. 

Opbygningen

Opbygningen af Vuelta a Espana minder meget om mange andre cykelløb. Den er nemlig også opbygget af etaper. I Vuelta a Espana er der normalt 21 etaper, men 2020’s cykelløb bød kun på 18 etaper på grund af corona. Ligesom Tour de France så går løbet igennem dele af Spanien, så hver etaper dækker altså et nyt stykke af Spanien. Derudover er det også vigtigt at vide, at første etape er en enkeltstart, og det er den sidste etape. Det er en rigtig god ide at huske, at der er disse to enkeltstart, inden man spiller på, hvem der kommer til at vinde årets løb. For det skal altså være en rytter, der både kan klare enkeltstart og bjergetaper. Hvis du gerne vil læse mere om dette års Vuelta, kan du gøre det lige her.

Tidligere vinder

2020’s vinder af Vueltaen var den slovenske Roglič, og der er mange, der også tror, at han kommer til at vinde dette års løb. Sidste år vandt han da også både den eneste enkeltstart, der var, og oven i det vandt han også fire etaper. Han har altså allerede bevist, at han både er god på enkeltstarterne og bjergetaper og andre etaper. Det betyder dog ikke, at han er den eneste gode rytter, der kan finde ud af det. Og der er mange andre, der også godt kunne løbe af sted med sejren i år. Hvis du gerne vil læse mere om Roglič og hans præstationer i år, så kan du gøre det lige her.

Hvornår ligger Vueltaen

Der er næsten cykelløb hele året rundt, så man kommer ikke til at savne at se cykelløb længe. Hvis man ville kunne man se cykelløb hele sommeren. Man kan starte med Tour de France, og så gå videre til Vuelta a Espana. Vueltaen ligger først i August, så man skal ikke være bange for, at de løber ind i hinanden. Hvis du gerne vil se årets cykelløb kalender, kan du gøre det lige her.

Share