Viktor Axelsen er Årets Sportsnavn 2021

Viktor Axelsen er Årets Sportsnavn 2021

Fem turneringssejre, vinder af sæsonfinalen, nummer et på verdensranglisten og en suveræn OL-guldmedalje. 2021 har været et år, hvor Viktor Axelsen har været i en klasse for sig på badmintonscenen. De mange sejre og titler kommer til at stå som et monument i international badminton i mange år, og derfor vinder han prisen som Årets Sportsnavn 2021.

”Jeg er selvfølgelig enormt glad og stolt over at blive Årets Sportsnavn igen. Specielt i år med så stærkt et felt med så mange mestre og dygtige atleter,” siger Viktor Axelsen og fortsætter:

”Den store konkurrence gør, at det på en måde er et endnu større skulderklap. Jeg er glad for, at jeg har været så stabil i løbet af året, og jeg er stolt over mine resultater. Den her pris er et fantastisk sidste kapitel til dette fantastiske år – og noget som også giver en masse blod på tanden til det nye år,” siger Viktor Axelsen.

Det er anden gang, at Viktor Axelsen vinder den fornemme idrætspris. Første gang var i 2017, og det er forbeholdt meget få atleter.at vinde prisen to gange. 

”Det var en anden følelse dengang, fordi jeg var yngre, og det var første gang, jeg havde vundet noget stort i form af VM. Denne gang er det helt specielt. Både fordi jeg vinder prisen i et OL-år, men også fordi jeg er blevet ældre og i dag er en anden person. Jeg har lettere ved i dag at vurdere, hvor stor denne anerkendelse er, fordi jeg er endnu mere bevidst om, hvor godt mine kollegaer gør det og hvor stærkt et felt, jeg er oppe i mod. Og det er ikke en uendelig lang karriere, man har som atlet, så at have flere af de her priser er selvfølgelig helt unikt,” siger Viktor Axelsen.

Prisen som Årets Sportsnavn uddeles i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark, og hos sidstnævnte kan formand for Team Danmark, Lars Krarup, ikke andet end at beundre verdensstjernen.

”Det er ganske enkelt utroligt, hvad Viktor Axelsen har bedrevet i 2021, og han er en yderst værdig vinder af prisen i et finalefelt med tre olympiske guldvindere. Viktor har nærmest virket uovervindelig. Det er imponerende at se, hvordan han hele tiden bygger videre og sætter nye mål. Han læner sig ikke tilbage og nyder synet af sit bugnende trofæskab. Han jagter hele tiden nye mål, og det er til stor inspiration for mig og helt sikkert også for mange både i og uden for sportens verden,” siger Team Danmarks formand, Lars Krarup.

Hos Danmarks Idrætsforbund udtaler Hans Natorp, der er formand for dommerkomitéen:

”Kæmpe tillykke til Viktor Axelsen med den prestigefyldte titel Årets Sportsnavn 2021. Viktor Axelsen har vundet stort set alt, hvad han har rørt ved i 2021, og OL-guldet i Tokyo vil ingen naturligvis nogensinde glemme. Viktors imponerende præstationer i 2021 skinner også ekstra klart, når man ser på det helt vanvittigt stærke felt af atleter, som han har været oppe mod i år i kampen om at blive Årets Sportsnavn. Trods coronaudfordringer har det været et fremragende dansk sportsår med et væld af imponerende præstationer og resultater i mange forskellige idrætsgrene.”

Sejleren Anne-Marie Rindom og banerytterne Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv var også nomineret til Årets Sportsnavn 2021. Anne-Marie Rindom var nomineret for sin guldmedalje i Laser Radial til OL, der blev sikret i et drama, der var en Hollywood-film værdig, mens Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv udover OL-guld i parløb også blev verdensmestre i et gyldent 2021.

Yderligere kommentarer: 
Hans Natorp, formand i DIF, tlf. 31 44 40 15
Lars Krarup, formand i TD, via kommunikationschef Christian Blomgreen, tlf. 26 83 07 24 

Tidligere vindere af Årets Sportsnavn

1991: Mette Jacobsen, svømning
1992: Jesper Bank, sejlsport
1993: Damelandsholdet, håndbold
1994: Damelandsholdet, håndbold
1995: Mette Jacobsen, svømning
1996: Bjarne Riis, cykling
1997: Wilson Kipketer, atletik
1998: Letvægtsfireren, roning
1999: Camilla Martin, badminton
2000: Damelandsholdet, håndbold
2001: Thomas Bjørn, golf
2002: Tom Kristensen, motorsport
2003: Nicki Pedersen, speedway
2004: Letvægtsfireren, roning
2005: Tom Kristensen, motorsport
2006: Mikkel Kessler, boksning
2007: Rasmus Quist og Mads Rasmussen, roning
2008: Herrelandsholdet, håndbold
2009: Lotte Friis, svømning
2010: Caroline Wozniacki, tennis
2011: Jeanette Ottesen, svømning
2012: Lasse Norman Hansen, cykling
2013: Maja Jager, bueskydning
2014: Camilla Pedersen, triatlon
2015: René Holten Poulsen, kajak
2016: Pernille Blume, svømning
2017: Viktor Axelsen, badminton
2018: Caroline Wozniacki, tennis
2019: Mads Pedersen, cykling
2020: Banelandsholdet i 4.000 meter holdforfølgelsesløb
2021: Viktor Axelsen

Om Årets Sportsnavn
Prisen som Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991 af DIF i partnerskab med Jyllands-Posten. Siden 2019 er der indgået et rent sportsligt partnerskab, og prisen uddeles nu af DIF og Team Danmark.

Share