25 mandlige ishockeyspillere udtaget til vinter-OL

25 mandlige ishockeyspillere udtaget til vinter-OL

I august 2021 sikrede det mandlige danske ishockeylandshold sig OL-kvalifikation. Nu er der sat navne på de 25 udtagne spillere.

Det var historisk, da det mandlige ishockeylandshold kvalificerede sig til OL ved at slå Norge 2-0 i en direkte kamp om OL-billetter tilbage i august 2021. Aldrig tidligere har Danmark været repræsenteret i den olympiske ishockeyturnering. Senere fulgte det kvindelige danske ishockeylandshold, så 25 danske mænd og 23 kvinder nu skal kæmpe med Dannebrog på ishockeytrøjen, når den olympiske ild tændes i Beijing den 4. februar.

Nu har herrelandstræner Heinz Ehlers sat navne på de 25 mandlige ishockeyspillere, som skal forsvare de danske farver mod Tjekkiet, Schweiz og de russiske atleter. Ikke overraskende er kaptajnen Peter Regin blandt landstrænerens 25 udvalgte:

”Det betyder rigtig meget at skulle til OL. Jeg har været med længe og spillede mine første OL-kvalifikationskampe for over 15 år siden, så det her er nok min sidste chance. Endelig lykkedes det. Det har været lidt som et bjerg, vi ikke kunne bestige. Vi føler, at vi hører til i toppen af international ishockey med en masse A-VM’er. Stort set alle de lande, som vi måler os med, har været med. Vi har længtes efter det, og vi føler, at vi er fuldt berettiget til at deltage ved OL i Beijing,” siger Peter Regin og fortsætter:

”Jeg vægter OL-ringene meget højt. OL er det ypperste inden for landholdsishockey, og det er en af de ting, som jeg med sikkerhed vil kigge tilbage på som en af karrierens højdepunkter, når jeg stopper. Jeg er selv kæmpe OL-fan og ser det meste på tv til både sommer- og vinter-OL.”

Den danske ishockeykaptajn er usikker på, hvad han skal forvente sig sportsligt, efter OL-turneringen er blevet amputeret med afbuddene fra alle NHL-spillerne.

”Vi er underdogs i vores pulje, men turneringsbilledet har ændret sig på grund af NHL-afbuddene. USA og Canada kommer fx med helt nye landshold, som ikke er sammenspillede. Vi mangler selv vores topspillere fra NHL, men vi er en lille gruppe ishockeyspillere i Danmark, så vi kender hinanden, og alle kender spilkonceptet. Vi tager ikke til Beijing for at være turister. Vi tager derover for at skabe et resultat,” slutter Peter Regin.

Peter Regin og hans 24 holdkammerater møder Tjekkiet den 9. februar, de russiske atleter den 11. februar og Schweiz den 12. februar.

De 25 spillere

Patrick Galbraith, SønderjyskE
Frederik Dichow, Kristianstads IK
Sebastian Dahm, Klagenfurter AC
Oliver Larsen, Jukurit
Emil Kristensen, HC Pustertal
Markus Lauridsen, Malmö Redhawks
Nicholas B. Jensen, Eisbären Berlin
Jesper Jensen Aabo, Krefeld Penguine
Oliver Lauridsen, Malmø Redhawks
Phillip Brugisser, Fischtown Penguins
Matias Lassen, Malmø Redhawks
Nicklas Jensen, Jokerit
Mikkel Bødker, HC Lugano
Frederik Storm, ERC Ingolstadt
Nick Olesen, Brynäs IF
Matthias Asperup, Herlev Eagles
Morten Madsen, Timrå IK
Frans Nielsen, Eisbären Berlin
Jesper Jensen, Frederikshavn White Hawks
Morten Poulsen, Herning Blue Fox 
Mathias Bau Hansen, Herning Blue Fox
Nicolai Meyer, Vienna Capitals
Julian Jakobsen, Aalborg Pirates
Peter Regin, HC Ambri-Piotta
Patrick Russell, Linköping HC

Dansk Ishockey hører til i verdenseliten

I mange år har det mandlige danske ishockeylandshold præsteret flot både individuelt og som hold til VM. Nu gælder det for første gang vinter-OL:

”De danske ishockeymænd har gennem en årrække vist, at de hører til i verdenseliten, og derfor var deres OL-kvalifikation fortjent og kronen på værket. Men det stopper ikke her. Jeg tror, at holdet kommer til at spille nogle tætte kampe til OL, hvor de med dygtighed og måske en lille portion held kan overraske de traditionelt store ishockeynationer. Vi vil i hvert støtte dem bedst muligt i Beijing, så de kan gøre danskerne stolte hjemme i stuerne,” siger Mikkel Sansone Øhrgaard, der er DIF’s chef de mission for det danske OL-hold i Beijing.

Også i Team Danmark er der begejstring over, at Danmark deltager ved vinter-OL med et dansk ishockeylandshold for mænd:

”Vi har gennem mange år haft et godt og tæt samarbejde med Dansk Ishockey Forbund, hvor vi har investeret i at bringe dansk ishockey op på højeste niveau. OL-kvalifikationen er den foreløbige kulmination på et imponerende arbejde af trænere, ledere og spillere, som i den grad fortjener at repræsentere Danmark til et OL,” siger sportsmanager i Team Danmark, Magnus Wonsyld.

Fakta

Formatet i den mandlige olympiske ishockeyturnering er, at 12 hold er kvalificeret og inddelt i tre puljer med fire lande i hver. De fire bedste hold – de tre gruppevindere og den bedste toer – går direkte videre til kvartfinalerne, mens de resterende otte hold spiller hver en playoffkamp, hvor vinderne går videre til kvartfinalerne. De fire hold, der ikke kommer i kvartfinalerne, spiller om placeringerne 9-12.

De russiske ishockeyspillere vandt OL-guld i PyeongChang og er dermed forsvarende mestre.

De 25 mandlige ishockeyspillere slutter sig til de 23 danske ishockeykvinder, 10 danske curlingspillere, en slalomkører og en skiskytte, der allerede er udtaget til det danske OL-hold. Senere følger udtagelsen af to danske speedskatere.

Vinter-OL løber fra 4. februar til 20. februar 2022 og afvikles i den kinesiske hovedstad Beijing. Danmark deltager med det største hold til et vinter-OL nogensinde.

Share