Superliga-optakt: Mestrene går ind til titelforsvar som outsider

Superliga-optakt: Mestrene går ind til titelforsvar som outsider

FC København er favorit til at vinde Superligaen, mener Danske Spil, der også tror mest på, at topscoreren har en hvid trøje på.

Knap er EM i fodbold overstået, før Superligaen bliver skudt i gang.

Det sker i aften med kampen mellem FC Midtjylland-OB og bliver fulgt op af en fuld Superliga-runde med de forsvarende mestre fra Brøndby i kamp i Aarhus søndag aften.

Men de forsvarende mestre må finde sig i at starte sæsonen som outsider til at vinde mesterskabet trods sidste sæsons triumf.

“FC Midtjylland og FC København har lidt den samme strategi og er i øjeblikket de to førende klubber i Danmark. Derfor vurderer vi også, at de er favoritter til at vinde Superligaen”, siger Mathias Reimer Larsen, der er oddssætter i Danske Spil.

Op til Superliga-sæsonstart vurderer Danske Spil, at der er cirka 44 procents chance for, at FC København står med pokalen, når den sidste kamp er spillet om knap et år. Det svarer til odds 2,25.

Der er odds 2,70 på FC Midtjylland, hvilket svarer til cirka 37procents chance, mens Danske Spil giver Brøndby odds 5 og dermed 20 procents chance for en gentagelse af sidste års mesterskab.

Salg og svære kampe i Europa
Det er netop sidste sæsons triumf og den medfølgende kvalifikation til europæisk fodbold, der er medvirkende til, at Brøndby halter efter, når det gælder favoritværdigheden, fortæller Mathias Reimer Larsen.

“Brøndby skal spille nogle svære kampe i Europa, og vi ved, at det godt kan give nogle problemer i Superligaen for de hold, der ikke er vant til at spille både europæiske kampe og Superliga-kampe”.

“Derudover har Brøndby solgt en af klubbens bedste spillere i Jesper Lindstrøm og har også mistet andre profiler, mens både FC København og FC Midtjylland opruster. Så spillerhandlerne betyder også noget for, hvordan vi vurderer chancerne, og derfor kan de også ændre sig, alt efter hvilke spillere klubberne køber og sælger”, fortsætter Mathias Reimer Larsen.

Det virker dog til, at troen på Brøndby er lidt større blandt Oddset-spillerne end hos Danske Spil.

“37 procent af alle de væddemål, der er sat på vinderen af Superligaen, er sat på Brøndby”, siger Danske Spils oddssætter.

Hvem bliver topscorer?
Hvis man skal regne med oddsene, bliver det ikke kun mesterskabet, men også topscorerværdigheden, der havner i Parken.

“I og med vi tror på, at FC København bliver mestre, så tror vi også på, at det bliver en FCK’er, der kommer til at ende øverst på topscorerlisten, og her tror vi mest på Jonas Wind”, siger Mathias Reimer Larsen.

“Og så kan man spørge, hvorfor vi ikke har en spiller fra FC Midtjylland blandt favoritterne til at blive topscorer, men det er fordi, deres mål plejer at komme fra flere forskellige spillere”, fortsætter han.

Sidste års målslugere i Superligaen deler alle favoritværdigheden til dette års topscorer pris og man får odds 8 på både Mikael Uhre, Jonas Wind og Patrick Mortensen.

Share