Jonas Vingegaard tæt på at skrive historie

Jonas Vingegaard tæt på at skrive historie

Efter onsdagens kongeetape i Pyrenæerne ligger danske Jonas Vingegaard nr. to i Tour de Frances klassement. Kan den 24-årige Jumbo Visma-rytter forsvare den plads frem til søndag bliver det den danske danske placering i løbet, når man ser bort fra Bjarne Riis sejr i 1996, hvor den danske vinder havde snydt med doping. Om Vingegaard holder sin placering kan du spille på hos bookmakere.

Oprindeligt var Vingegaard til start i Tour’en som hjælper for Primož Roglič, men da sloveneren måtte udgå efter et styrt, har danskeren taget over som klassementrytter på det hollandske Jumbo Visma team. Vingegaard blev professionel på Jumbo Visma i 2019, da han skiftede fra det mindre danske Team ColoQuick, hvor han blandt andet havde imponeret i bjergrigt terræn i flere franske etapeløb. Allerede i det første år på det store hollandske team imponerede den unge dansker med blandt andet en etapesejr i Polen Rundt, en andenplads i PostNord Danmark Rundt og en niendeplads i Tyskland Rundt. I 2020 bevidste Jonas Vingegaard, at han er en holdbar rytter til tre ugers etapeløb med en virkelig imponerende indsats som hjælper for Roglic i Vuelta a Espana.
I år har unge Vingegaard virkelig taget endnu et skridt i sin udvikling med blandt andet sejr i det italienske Coppi e Bartali etapeløb, en andenplads i Baskerlandet Rundt, en etapesejr i UAE Tour og en andenplads på den sidste store etape i det franske Critérium du Dauphiné.

I Tour de France er Vingegaard blandt de allerbedste i bjergene og med den indsats han leverer, kommer han til at være en rytter danskerne kan følge i Tour de France de næste rigtig mange år.

Share