AGF henter polsk topscore

AGF henter polsk topscore

Superligaklubben AGF har skrevet en 5-årig kontrakt med 22-årige polske Dawid Kurminowski, der i den forgangne sæson blev topscorer i den slovakiske liga for MSK Zilina.

Kurminowski har siden 2019 spillet for den slovakiske klub MSK Zilina, hvor det i alt er blevet til 51 kampe og 27 mål. I sidste sæson nettede han 20 gange, hvilket gjorde ham til suveræn topscorer i ligaen, så det er en træfsikker 9’er, som nu støder til offensiven i AGF.

“Vi er stolte over, at det er lykkedes at indgå en aftale med Dawid. Han er en ung, ambitiøs angriber, som har vist, at han kan score mål i en kompetitiv europæisk liga. Han har også erfaring fra ungdomslandsholdene i Polen, og vi har en forventning om, at Dawid i vores miljø kan udvikle sig yderligere og score mål for os”, siger sportschef Stig Inge Bjørnebye, der beskriver Kurminowskis fodboldkvaliteter med disse ord: “Dawid er en klassisk 9’er, der besidder gode afslutningsfærdigheder med begge ben og hovedet. Han er hurtig, placerer sig godt i feltet og er sulten efter at score mål. Han arbejder altid hårdt i holdets tjeneste og er god til at sætte det første pres ind. Han har den mentalitet, vi gerne vil have på vores hold, og vi glæder os til at se ham tage nye skridt i sin karriere hos os”.

Dawid Kurminowski, der står noteret for 22 ungdomslandskampe for Polen, har fået en stor del af sin fodboldopdragelse i Lech Poznann. Han har haft lejeophold i først Zemplin Michalovce i Slovakiet og dernæst MSK Zilina, inden han for halvandet år siden skiftede permanent til MSK Zilina på en treårig aftale. Den bytter han nu ud med en lang kontrakt med AGF.

Share