Danske atleter skal hente 8-10 OL-medaljer hjem fra Tokyo

Danske atleter skal hente 8-10 OL-medaljer hjem fra Tokyo

Der er store forventninger til et flot OL for de danske atleter, når de om en måned kæmper om medaljer i Tokyo. DIF og Team Danmark har fastsat en resultatmålsætning på 8-10 medaljer. Medaljerne forventes blandt andet at blive vundet i cykling, håndbold, sejlsport, kajak, badminton, svømning, ridning, roning og skydning.

Det er første gang, at der meldes et resultatspænd ud, og det skyldes, at coronapandemien har medført talrige aflysninger gennem de seneste 16 måneder, og derfor er analysegrundlaget for atleternes nuværende konkurrenceniveau svært begrænset. Alligevel er der store forventninger til, at der bliver vundet metal til Danmark, fortæller Søren Simonsen, der er chef de mission for det danske OL-hold.

”Resultatmålsætningen skal ses i det lys, at vi denne gang er mere usikre på, hvor vi står som samlet dansk hold i forhold til for fem år siden. I over 16 måneder har vi haft en pandemi i sidevognen, som har været årsag til et hav af aflyste internationale sportskonkurrencer. Men det er klart, at når vi går ind til legene som forsvarende verdensmestre i for eksempel håndbold og i flere banecyklingsdiscipliner, så skal vi have medaljemålsætninger. Det samme gælder i sejlsport, kajak, badminton, svømning, ridning, roning og skydning, hvor vi har vist god form og er stærke. Her skal vi turde drømme stort, og det gør vi sammen med atleter og forbund og derfor tør vi godt at melde en resultatmålsætning ud på 8-10 OL-medaljer,” siger Søren Simonsen.

I Team Danmark, der arbejder tæt sammen med atleter, trænere og forbund for at sikre, at marginalerne hælder til Danmarks side, er der blandt andet arbejdet med strategier for at håndtere varmen, investeret massivt i træningslejre og nyt udstyr, ansat ekstra eksperter og trænere, som tilsammen giver atleterne gode forudsætninger for at levere verdensklassepræstationer i arenaerne i Japans hovedstad.  

”Til OL i Rio lykkedes det at finde de marginaler, der skulle til, for at Danmark vandt hele 15 medaljer. Det var ikke tilfældigt, og Team Danmarks eksperter har sammen med atleter, trænere og forbund knoklet hver eneste dag for, at Danmark står bedst muligt forberedt til OL-konkurrencerne. Det er ret unikt, at Danmark er i stand til at vinde så mange medaljer og endda i mange forskellige discipliner. Vi glæder os meget til at se atleterne give alt, hvad de har, og vi kan love, at vi bakker dem op hele vejen til målstregen,” siger Per Boldt Jørgensen, der er chef for eliteudvikling i Team Danmark og vice-chef de mission for OL-holdet.

OL starter med åbningsceremoni den 23. juli og flammen slukkes den 8. august. Det danske OL-hold kommer forventeligt til at bestå af cirka 105 atleter, og man kan danne sig et overblik over de udtagne atleter på ol.dk.

Medaljemålsætninger og resultater

OL i Rio 2016
Målsætning: 10
Medaljer: 15 (2 guld, 6 sølv og 7 bronze)

OL i London 2012
Målsætning: 8
Medaljer:  9 medaljer (2 guld, 4 sølv og 3 bronze)

OL i Beijing 2008
Målsætning: 7
Medaljer: 7 medaljer (2 guld, 2 sølv og 3 bronze)

Share