Historisk at Danmark gik videre ved EM i fodbold

Historisk at Danmark gik videre ved EM i fodbold

Danmark er videre til otttendedelsfinalen ved fodbold EM og skal på lørdag møde Wales i Amsterdam. Det står fast efter danske 4-1 sejr over Rusland i Parken mandag aften, mens Belgien slog Finland 2-0. Dermed blev Danmark nr. to i pulje B med tre point, som også Finland og Rusland opnåede.

At Danmark gik videre er historisk. Det er første gang ved en EM-slutrunde, at et hold har tabte de to første kampe og er gået videre alligevel.

Det er første gang siden 2004, at Danmark er videre til knockout-kampene siden 2004.

“Det er vanvittigt, at vi er videre. Det er fantastisk at være en del af dette. Jeg har aldrig drømt at blive en del af noget så stort”, udtalte Mikkel Damsgaard, der scorede til 1-0, efterfølgende ifølge Eufa.com. Damsgaard er den yngste dansker til at score ved en EM-slutrunde.

Share