Ishockeykvinder udtaget til OL

Ishockeykvinder udtaget til OL

DIF har udtaget 23 spillere, der skal repræsentere Danmark i den kvindelige ishockeyturnering ved det kommende vinter-OL i Beijing.

Der er dømt dansk ishockeyfeber, når vinter-OL i Beijing går i gang den 4. februar 2022. For første gang nogensinde er Danmark nemlig repræsenteret i ishockeyturneringen ved De Olympiske Lege, og som en tyk understregning af succesen, er det både de danske ishockeyherrer- og kvinder, der har kvalificeret sig.DIF har nu udtaget de 23 spillere, der udgør den kvindelige landsholdstrup.”Vi kan næsten ikke få armene ned over, at vi har hele to ishockeylandshold med til vinter-OL.

Det er kæmpestort, og det vidner om et stærkt og målrettet arbejde i Danmarks Ishockey Union, hvor man i mange år har ligget i verdenseliten på herresiden, men nu også i de senere år har satset på kvinderne. Arbejdet har båret frugt, og vi glæder os til at følge de to hold i Kina,” siger Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mission for det danske hold til vinter-OL.Den historiske OL-kvalifikation for ishockeykvinderne blev sikret i midten af november, da Danmark vandt OL-kvalifikationsturneringen foran Tyskland, Italien og Østrig. Spørger man ishockeylandsholdets anfører, Josefine Jakobsen, så kan der være flere store resultater i vente:”Vi er et godt hold med mange rutinerede spillere suppleret med gode unge spillere, og vi har været inde i en rigtig god periode, som begyndte allerede før corona. Det var helt fantastisk, at OL-kvalifikationen lykkedes, og vinter-OL bliver en kæmpe oplevelse. Men vi tager ikke til Beijing for at få en ferie. Vi tager afsted med det mål at levere nogle rigtigt gode resultater, og jeg tror ikke en kvartfinaleplads er urealistisk,” siger Josefine Jakobsen.

Den danske anfører erkender, at det oftest er herrerne, der løber med opmærksomheden, når snakken falder på dansk ishockey, men det kommende vinter-OL kan måske ændre dette billede.”Danskerne er endnu ikke så vant til at se kvinder spille ishockey, men det vil vi ændre på. Det ville være dejligt, hvis vi kunne bane vejen for kommende generationer af unge kvindelige ishockeyspillere. Herrelandsholdet har jo været inde i en utrolig flot udvikling i de seneste 10-12 år, og vist, at dansk ishockey kan noget helt specielt, selvom vi ikke har så mange spillere at tage af.”

De udtagne spillere er:
Cassandra Repstock-Romme, Hvidovre Ishockey Klub
Emma-Sofie Nordstrøm, Linköping
Lisa Sellberg Jensen, Malmö Redhawks
Amalie Andersen, Univerity of Maine (USA)
Amanda Normann Refsgaard, Rødovre Skøjte- og Ishockeyklub
Josephine Asperup, Malmö Redhawks
Kristine Melberg Hansen, Malmö Redhawks
Malene Clarin Frandsen, Malmö Redhawks
Simone Jacquet Thrysøe, AaB Ishockey
Sofie Skott Dahl, Hvidovre ishockey Klub
Emma Elizabeth Russell, Rødovre Skøjte- og Ishockeyklub
Josefine Høegh Persson, Luleå HF
Josefine Jakobsen, Djurgårdens IF
Julie Marie Funch Østergaard, Hvidovre Ishockey Klub
Julie Oksbjerg, Odense Ishockey Klub
Lilli Pearl Friis-Hansen, Rensselaer Polytechnic Institute (USA)
Maria Holm Peters, Odense Ishockey Klub
Mia Bau Hansen, Malmö Redhawks
Michele Brix Nielsen, Odense Ishockey Klub
Michelle Weis Hansen, Univerity of Maine (USA)
Nicoline Søndergaard Jensen, HV71
Silke Lave Glud, Rødovre Skøjte- og Ishockeyklub
Sofia Blüthgen Skriver, Luleå HF10 curlingspillere er allerede udtaget til vinter-OL og senere i januar følger det mandlige ishockeyhold og speedskaternes udtagelse. Desuden kan flere danskere fortsat nå at kvalificere sig – fx i alpint skiløb og i skiskydning. Det danske OL-hold kommer minimum til at bestå af 60 atleter. 

Share