Esportsforbund vil skabe fremtidens superstjerner

Esportsforbund vil skabe fremtidens superstjerner

Esport Danmark vil med en ny talent- og elitestrategi sikre, at Danmarks esportsudøvere også i fremtiden står øverst på medaljeskamlerne verden over, når der skal dystes i alt fra ”Counter-Strike: Global Offensive” til ”Fortnite” og ”Dota 2″.

Når esportsikonerne Nicolai ‘device’ Reedtz, Johan ‘n0tail’ Sundstein, Mads ‘Broxah’ Brock-Pedersen og Michaela ‘mimi’ Lintrup en dag lægger musen på hylden, kommer de næste danske stjerner til at stå i kø for at udfylde de store, efterladte sko.

Det skal blandt andet ske gennem en nyudviklet og stor anlagt talentstrategi.

I strategien, som er blevet offentliggjort i dag, sætter Esport Danmark blandt andet fokus på behovet for trænerudvikling, der skal sikre en god og sund udvikling blandt de danske esports-talenter. Esport Danmark vil udfylde tomrummet for uddannede trænere og være med til at give et landsdækkende kompetenceløft for danske trænere gennem udfoldelse af talent- og elitestrategien i de mange esportsmiljøer i klubber, foreninger, skoler og organisationer, der arbejder med sporten.

De kommende superstjerner skal også sikres bedre forhold i uddannelsesforløbet, så det bliver muligt for dem at udvikle sig optimalt, mens de tager en uddannelse. Derfor vil Esport Danmark vejlede og støtte uddannelsesinstitutioner og kommuner til at skabe gode forhold for spillerne.

Talentstrategien er et stærkt bevis på, hvor langt vi er kommet som forbund over det seneste år. Vi gør en forskel og har fra Jesper Fries Pedersen fået kendskab til og arbejdet med en bred masse af esport-talenter. Ydermere er talentstrategien summen af et stærkt esport-fællesskab i Danmark. Vi har samarbejdet og talt med mange prominente esport-aktører herhjemme, for at skabe en fælles mission og samhørighed”, siger Steffen Thomsen, bestyrelsesmedlem i Esport Danmark

Forældre skal ind i kampen
For hjemmeboende talent- og elitespillere er forældrene nøglen til at støtte de unges karriereforløb som esportsudøvere for derigennem at sikre en optimal balance mellem familie- og skolelivet og udøvelsen af sporten.

Det er ofte udfordrende som forældre at vide, hvordan man allerbedst støtter de unge og hjælper dem med at træffe de rette valg. F.eks kan det være udfordrende at vide hvordan kost- og motionsplaner, samt søvn og mental træning indgår på lige måder som for andre sportsgrene, hvor man traditionelt bevæger sig mere. Ligeledes er det svært at vurdere hvor meget træning og hvilken træning, der skal til for at nå toppen. Derfor er en vigtig del af talent- og elitestrategien, hjælp og vejledning til forældre til spillere med et særligt stort potentiale.

Hjælpen er på vej
Udover at udbrede viden om talent- og elitespillernes hverdag og udfordringer, lancerer Esport Danmark en platform, hvor forældre kan hente hjælp, vejledning og redskaber til at støtte deres barn i hverdagen.

Esport Danmark vil ligeledes etablere et forældrenetværk, hvor forældre til udøverne kan udveksle erfaringer og sparre med hinanden.

Glæde hos Esportens mastodonter
Spiltitlen ”Counter-Strike: Global Offensive” er netop en af de spiltitler, hvor Danmark er med på højeste niveau internationalt. Det vil Esport Danmark sikre fremadrettet på trods af et lavt indbyggertal, så vi også er i toppen af verdenseliten om fem og ti år.

Og det glæder holdet Heroic, der i løbet af sidste år var rangeret som verdens bedste hold i tre uger, og som har hentet flere store talenter op på holdet i løbet af de sidste par år.

Danmark står allerede stærkt inden for esport. Ved hjælp af en tydeligere strategi og yderligere samarbejde på tværs af niveauer vil vi kun blive endnu stærkere. Fødekæden, der allerede er skabt af private, foreninger, skole- og fritidstilbud, vil i kombination med de værdier og fokusområder udstedt fra Esport Danmark cementere Danmark som en af de førende nationer fremover”.

Ved at gøre vejen fra talent til elite mere tydelig og strømlinet, kan vi sammen skabe fremtidens superstjerner – på serveren, såvel som udenfor” fortæller Nicolai Hansen, Team Manager i Heroic.

Hos Astralis, der har domineret Counter-Strike: Global Offensive i flere år, og som også har tophold i League of Legends og FIFA, er der også glæde at spore over, at Esport Danmark nu har lagt en klar plan for fremtidens stjerners vej til den internationale top.

Steen Laursen, kommunikationsdirektør Astralis Group og medlem af Esport Danmarks advisory board, udtaler i forbindelse med offentliggørelsen af strategien:

Uanset om vi taler elite, forretning eller foreningsliv indeholder esporten et ekstremt stort, positivt potentiale. Skal Danmark fortsat være en førende esportsnation i årene fremover kræver det blandt meget andet, der tages endnu bedre hånd om udviklingen af vores talenter og trænere, opbakning og involvering fra forældrenes side og fokus på de forhold, vi generelt tilbyder unge spillere. Der er mange om kampen derude, så vi byder Esport Danmarks nye initiativer velkommen!”

En del af strategien har også fokus på og vejledning til spillerne om sundhed, ligesom ageren på blandt andet sociale medier også bliver et fokusområde i arbejdet med fremtidens superstjerner.

Share