Historisk afslutning på Giro d’Italia

Historisk afslutning på Giro d’Italia

25-årige britiske Tao Geoghegan Hart fra INEOS Grenadiers er vinder af Giro d’Italia nr. 103. Geoghegan Hart sikrede sig sejren via en 13. plads på søndagens afsluttende enkeltstart til Milano. Her var han klart bedre end australske Jai Hindley fra Tean Sunweb. De to stod lige inden tidskørslen.

Der er efter Chris Froomes sejr i 2018, den blot anden britiske rytter, der har vundet Giro d’Italia. Desuden er det første gang, at en rytter vinder Giro’en uden at køre en dag i førertrøjen.

“Det er utroligt. Det var umuligt for mig bare at drømme om at vinde Giro’en, da vi startede på Sicilien. Hele min karriere har jeg drømt om at komme i top-10 eller top-5 i et løb som dette. Under enkeltstarten fortalte min sportsdirektør mig, at jeg var hurtigere end Jai Hindley. Da min sportsdirektør sagde jeg ikke skulle tage nogen risiko på den sidste del forstod jeg, at jeg var tæt på sejren”, forklarede Giro-vinderen efterfølgende. 

Jakob Fuglsang blev nr. seks samlet i Giro’en, hvilket er den bedste danske placering nogensinde. Af danskere har kun Ole Ritter tidligere kørt sig i top-10.

Enkeltstarten blev i øvrigt vundet af verdensmester Filippo Ganna, også fra INEOS Grenadiers.

Slutstillingen Giro d’Italia 2020
1 Tao Geoghegan Hart (Team Ineos Grenadiers)
2 Jai Hindley (Team Sunweb) +0.39
3 Wilco Kelderman (Team Sunweb) +1.29
4 João Almeida (Deceuninck – Quick-Step) +2.57
5 Pello Bilbao (Bahrain – McLaren) +3.09
6 Jakob Fuglsang (Astana) +7.02

Share