Ny slovensk cykeltriumf

Ny slovensk cykeltriumf

Slovenien fortsætter med st dominerer international cykelsport. i Tour de France blev slovenske ryttere nr. et og to, og i Liége-Bastogne-Liege var der tre slovenske ryttere i top-4. Tirsdag blev det endnu en triumf for den mindre mellemeuropæiske nation. Jan Tratnik fra Bahrain – McLaren vandt 16. etape af årets Giro d’Italia. Dette efter et tæt opgør med australske Ben O’Connor fra NTT Pro Cycling.

João Almeida fra Deceuninck – Quick Step forsvarede sin førertrøje ved at angribe fra favoritgruppen på sidste kilometer og vinde et par sekunder på sine konkurrencenter. Gruppen var i øvrigt mere end tolv minutter efter dagens vinder. Her sad danske Jakob Fuglsang med, og blev nr. 33 på etapen.

Resultat
1 Jan Tratnik (Bahrain – McLaren)
2 Ben O’Connor (NTT Pro Cycling Team) +0.07
3 Enrico Battaglin (Bahrain – McLaren) +1.14

Stillingen
1 João Almeida (Deceuninck – Quick-Step)
2 Wilco Kelderman (Team Sunweb) +0.17
3 Jai Hindley (Team Sunweb) +2.58

Jan Tratnik er den femte rytter fra Slovenien til at vinde en Giro-etape efter Luka Mezgec, Matej Mohoric, Jan Polanc og Primoz Roglic.

Almeida har nu været i førertrøjen i 14 dage.

Share