Ung komet sørgede for Belgiens bedste resultat nogensinde

Ung komet sørgede for Belgiens bedste resultat nogensinde

Cykelkometen Remco Evenepoel sørgede med sin sølvmedalje onsdag for Belgiens bedste resultat nogensinde på en VM-enkeltstart i herre elite. Evenepoel, der sidste år blev junior verdensmester, blev kun besejret af australske Rohan Dennis, der vandt for andet år i træk. Gennemsnitsfarten for den unge belgier blev på 48.9km/h over de 54 km.

“Jeg vidste ruten var ret teknisk, og at nogle sving var værre, men jeg havde en god følelse og holdte farten i hele løbet efter jeg dog startede lidt for stærkt”, sagde Evenepoel efter den længste enkeltstart han nogensinde har kørt. “Jeg er stolt over min præstation. At komme på podiet er en drøm, om jeg ikke turde håbe på skulle lykkedes”.

VM enkeltstart blev indført i 1994. Kun Victor Campenaerts med bronze i 2018 har tidligere kørt sig på podiet i herre elite.

Evenepoel er uden tvivl også blandt favoritterne til søndagens linieløb.

Share