Cykelteam skal køre sæson nr. 45

Cykelteam skal køre sæson nr. 45

Teamet der i disse år hedder Movistar skal i 2024 køre sæson nr. 45 som professionelt cykelteam.

Det var legendariske José Miguel Echavarri der i 1980 grundlagde det nuværende spanske storteam under navnet Reynolds. Teamet var sponsoreret af Reynolds-virksomheden frem til 1989, og vandt blandt andet Tour de France 1988 med Pedro Delgao. I 1990 overtog den spanske bank Banesto sponsoratet. Og resten er cykelhistorie. Fem gange vandt Miguel Indurain Tour de France og to gange Giro d’Italia som Banesto-rytter. Turistorganisationen for de baleariske øer Illes Balears var sponsor for teamet fra 2004 til 2006. Siden kom Caisse d’Epargne, en sammeslutning af franske sparekasser, til. Med Caisse d’Epargne som sponsor opnåede teamet blandt andet at Oscar Pereiro blev udråbt som Tour de France vinder i 2006 efter Floyd Landis blev taget for doping.

I 2011 skiftede teamet igen sponsor. Teleselskabet Telefónica indtrådte som sponsor med deres brand Movistar, der har været teamets navn siden.

Danskerne Mathias og Emma Norsgaard kører for teamet i 2024.

Første dansker på teamet var dog Gert Frank. I den nye bog, Gert Frank – Helten fra Forum, kan du læse alle detaljer om Franks korte karriere på teamet. Faktisk nåede 6-dagesstjernen kun at køre et par måneder på Reynolds. 

Køb bogen, som er den perfekte julegave til elskere af dansk banecykling på dette link.

Share