Baggrundsviden om Par nr. 7 ved DBC Ballerups 3-dagesløb

Baggrundsviden om Par nr. 7 ved DBC Ballerups 3-dagesløb

Den 9. til 11. november skal der for fjerde gang køres 3-dagesløb i Ballerup Super Arena. I 3-dagesløbet videreføres en tradition, der er opstået ved det københavnske 6-dagesløb, og har udviklet sig til et af de største brands i dansk sport.

Traditionen går på at det bedste danske par skal køre som Par nr. 7 og i Dannebrogtrøjer. Og typisk bliver parret så dem de fleste tilskuere holder med. En ide der blev opfundet af Kay Werner ved 6-dagesløbene i Forum i 1950’erne, hvor han kørte med 7-tallet på ryggen med først Ewan Klamer og siden Palle Lykke. Siden er traditionen ført videre af ryttere som blandt andre Ole Ritter, Gert Frank, Hans-Henrik Ørsted, Jens Veggerby, Jimmi Madsen, Alex Rasmussen og specielt Michael Mørkøv.

Mørkøv er rytteren der har kørt fleste gange, elleve, i Par nr. 7 i det københavnske 6-dagesløb. Han har vundet løbet syv gange med 7-tallet på ryggen, hvilket også er rekord.

Mørkøv har også været med til føre traditionen om Par nr. 7 med over i DBCs nye 3-dagesløb. Til november bliver det tredje gang Mørkøv, at skal køre som Par nr. 7 i 3-dagesløbet. Det blev i 2021 til sejr sammen med Lasse Norman. Året ført måtte han nøjes med en andenplads med Olier Wulff Frederiksen.

I 2022 var det Casper Pedersen og Matias Malmberg sat i Par nr. 7. Casper Pedersen styrtede dog dramatisk på første aften, og måtte erstattes af belgiske Jules Hester. De to endte på andenpladsen i løbet.

Par nr. 7 i DBC Ballerups 3-dagesløb:
2020 Michael Mørkøv/Oliver Wulff Frederiksen
2021 Michael Mørkøv/Lasse Norman
2022 Casper Pedersen/Matias Malmberg (Jules Hesters)
2023 Michael Mørkøv/Niklas Larsen

Husk at få bestilt dit eksemplar af bogen, Par nr. 7 – Dannebrog på fire hjul på dette link.

Share