Super hård start på Tour de France 2023

Super hård start på Tour de France 2023

Det bliver ikke en stille åbningsetape på Tour de France 2023. Den 182 km lange etape i Baskerlandet, er nemlig den måske hårdeste åbningsetape på det franske etapeløb nogensinde. Ihverfald i nyere tid. Der skal køres med start og mål i Bilbao, og der er hele fem kategoriseret stigninger på etapen. Allerede efter 13,8 km er rytterne på toppen af Côte de Laukiz, der er en 2,2 km lang stigning med gennemsnitlig stigningsprocent på 6,9. Efter 67,8 km passeres Côte de San Juan de Gaztelugatxe efter 3,5 km med 7,6 procent i gennemsnitsstigning. Col de Morga er 3,9 km og med 4,1 % i gennemsnitshældning. Den passeres efter 140,9 km. Dagens eneste kategori-2 stigning hedder Côte de Vivero, og går over 4.2 km med 7,3 procentshældning i gennemsnit. Efter 172,4 km, altså mindre en 10 km fra målstregen, passeres Côte de Pike, der er 2 km lang og i gennemsnit stiger med hele 10 procent. Også til målstregen i Bilbao stiger det, så det bliver ikke en sprinteretaper. 

Spørgsmålet er om det bliver en etape, hvor klassementsrytterne angriber. For allerede på anden etape venter masser af stigninger heriblandt Jaizkibel, kendt fra Classica San Sebastian, mindre en 20 km fra målstregen.

Tour de France 2023, udgave nr. 110, skal køres denne 1. til 23. juli. Der er Grand Depart i Baskerlandet, og naturligvis finale i Paris.

Husk at du stadig kan nå at købe 2022-udgaven af De Danske Tour de France-Helte til blot kr. 75,- på Sportsbog.dk.

Share