Danskerne og favoritterne til Giro d’Italia 2023

Danskerne og favoritterne til Giro d’Italia 2023

Når udgave nr. 106 af Giro d’Italia indledes den 6. maj bliver det med nedenstående tre danskere på startlisten:

78 Magnus Cort (EF Education-EasyPost)
137 Mads Würtz Schmidt (Israel-Premier Tech)
205 Mads Pedersen (Trek Segafredo)

Både Magnus Cort og Mads Pedersen kan blive den anden dansker til at vinde etaper alle tre Grand Tours. Jesper Skibby var den første.

Mads Pedersen skal køre Giro’en for tredje gang. I 2017 blev han nr. 138 og havde en tolvteplads som bedste etaperesultat. I 2018 blev han nr. otte på 7. etape og nr. 9 på tredje etape samt nr. 140 i klassementet. Mads Würtz Schmidt kørte Giro d’Italia i 2018, blev nr. 81 i klassementet nr. seks på 10. etape. Magnus Cort var med i Giro’en i 2022, hvor han blandt andet blev nr. tre på 18. etape og nr. fire på 1. etape.

På forhånd er der to ryttere, der står som de helt store favoritter. Det er verdensmester Remco Evenepoel fra Soudal-Quick Step og slovenske Primoz Roglic fra Jumbo Visma, der vandt årets Tirreno-Adriatico. De to skiller sig ud. Men selvfølgelig er der andre, der vil kunne blande sig I striden om sejren. Blandt dem er britiske Tao Geoghegan Hart, Giro-vinder i 2020, der netop har vundet Tour of The Alps, og er kaptajn på  Ineos Grenadiers, der dog også har Tour de France vinderen fra 2018, Geraint Thomas er med i de tre uger i Italien. Andre klassementshåb er portugiske João Almeida fra UAE Team Emirates, der kørte 15 dage i den punkt førertrøje i 2020, Damiano Caruso fra Bahrain-Victorious, der blev nr. to 2021, franske Thibaut Pinot fra Groupama-FDJ, der blev nr. fire i Giro’en i 2017, Alexsandr Vlasov fra BORA-hansgrohe, der hentede en fjerdeplads i 2021 samt den colombianske veteran, Rigoberto Uran fra EF Edication-EasyPost, der to gange er blevet nr. to i Giro’en.

Men der vil helt sikkert komme overraskelser over de tre uger i det italienske.

Vind penge på din Giro d’Italia viden med Fantasy spil her – Hos Sportsbog.dk kan du blandt andet købe bogen La Corsa Rosa om Giro d’Italia.

Share