172 mål ved fodbold-VM 2022

172 mål ved fodbold-VM 2022

Den netop afsluttet fodbold VM-slutrunde i Qatar blev den mest målrige VM-slutrunde nogensinde. Med de seks mål i finalen kom antallet af VM-mål i 2022 i alt op på 172. Dermed blev rekorden med 171 mål, der blev scoret i både 1998 og 2014, overgået.

Fodbold-VM 2022 er slut og frem til næste slutrunde, der er i NordAmerika i 2026, kan du hygge dig med online casino med dansk licens, og på den måde få mange underholdende timer, Men VM 2022 vil blive husket for andet end målrekorden.

To stjerner og mange tilskuere
Franske Kylian Mbappé og argentinske Lionel Messi blev VMs største profiler. Messi vandt sit første VM, og slog rekord ved at nå op på 26 kampe ved en VM-slutrunde. Han blev desuden kåret til turnerings bedste spiller, og er nu også den spiller, der har spillet flest minutter i VM, og er den argentinske spiller, der har scoret flest VM-mål, nemlig 13 af slagsen. Mbappé blev turneringens topscore, og den kun anden nogensinde til at score tre mål i en VM-finale

88.966 tilskuere så finalen mellem Argentina og Frankrig på Lusall Stadium, hvor Argentina endte med at triumfere i straffesparkskonkurrence. I alt overværede 3,4 millioner en VM-kamp live. Flest besøgende kom der til Qatar fra Saudi Arabien, USA, Storbritannien og Mexico.

Succes for Afrika
For første gang nogensinde var der nationer fra fem kontinenter kvalificeret videre fra de indledende runder. Og for første gang nåede et afrikansk land, Marocco, til semifinalen. Det var også første gang, at VM blev afviklet i Mellemøsten, og det internationale fodboldforbunds (FIFA) præsident Gianni Infantino udtrykte efter finale, at fodbold nu for alvor er blevet global, og at det var fantastisk at se hvordan fans fra hele verden kunne samles i Qatar.

Flere bemærkelsesværdige ting
Ved VM i Qatar skete yderligere en række bemærkelsesværdige ting.  Spanske Gavi blev den tredjeyngste spiller til nogensinde til at score ved VM. Spanieren var 18 år og 110 dage, da han scorede i Spaniens kamp mod Costa Rica. Legenden Pelé er den yngste målscore, da han blot var 17 år og 239 dage gammel, da han scorede i 1958. Ved VM i Qatar blev portugisiske Cristiano Ronaldo den første spiller til at score ved fem VM-slutrunder. For Danmark blev det det dårligste VM, som de rød/hvide nogensinde har deltaget i. Det blev kun til et dansk point, hvilket aldrig er sket før.

Share