Unge ryttere i det klassiske Par nr. 7 i Ballerup

Unge ryttere i det klassiske Par nr. 7 i Ballerup

Når der den 10. til 12. november afvikles tredje udgave af DBCs 3-dagesløb i Ballerup Super Arena bliver det med unge og friske kræfter i det klassiske Par nr. 7.

Begrebet Par nr. 7 blev opfundet af Kay Werner i 1950’erne, og er en indbygget del af af alle parløb i Danmark. Der er enorm prestige, men også et forventningspres på dem, der kører som Par nr. 7 på de danske cykelbaner. I 2022-udgaven af DBCs 3-dagesløb bliver det Mathias Malmberg og Casper Pedersen, der skal iføre sig de rød/hvide trøjer med 7-tallet på ryggen.

“Det er en stor drøm for mig at komme til at køre som Par nr. 7 i DBCs 3-dagesløb. Fantastisk at det går i opfyldelse, For mig er Par nr. 7 noget helt specielt med de store traditioner, der er omkring det at køre med Dannebrog og 7-tallet på ryggen. Jeg glæder mig helt vildt. Det er et super stærkt felt, men jeg er mener at Casper og jeg er blandt favoritter til at vinde løbet”, lyder det fra Matias Malmberg.

Malmbergs far, Kim G. Svendsen, kørte selv som Par nr. 7 i det københavnske 6-dagesløb i Forum i 1979 og 1980 med legenderne henholdsvis Danny Clark og Patrick Sercu som makker.

Casper Pedersen var tidligere en del af det danske banelandshold, men har de seneste år satset på sin WorldTour karriere på landevejen. Han har blandt andet vundet klassiske Paris-Tours i 2021, hvor han også kørte et imponerende Tour de France. Malmberg er blandt de absolutte bedste baneryttere i Danmark, hvilket han seneste bevidste i torsdags ved at blive dansk mester i Dernypace. Sidste år blev han nr. to i DBCs 3-dagesløb med new zealandske Aron Gate. Han er også dansk mester i parløb sammen med Rasmus Lund.

Par nr. 7 skal blandt andre dyste med stærke par som hollænderne Niki Terpstra og Yoeri Harvik, belgierne Jasper De Buyst og Iljo Keisse, de danske landsholdsryttere som Rasmus Lund og Tobias Aagaard og mange andre rigtig stærke par.

Den 10. til 12. november køres tredje udgave af DBCs 3-dagesløb  Ballerup Super Arena. Der køres både for herre- og kvindeelite, et talentløb og et løb for Mini-ryttere. Køb din billet og læs meget mere om eventet på www.dbc3dages.dk.

Foto: Jesper Skovbølle.

Husk at få bestil dit eksemplar af den nye bog, Par nr. 7 – Dannebrog på fire hjul på dette link.

Share