Dansk podieplacering i italiensk cykelklassiker

Dansk podieplacering i italiensk cykelklassiker

27-årige Kasper Asgreen fra Quick-Step Alpha Vinyl  blev lørdag nr. tre i den 16. udgave af nyklassikeren Strade Bianchi. Tour de France vinder Tadej Pogačar fra UAE Team Emirates vandt løbet i suveræn stil foran super veteran Alejandro Valverde fra Movistar.

I den 16. udgave var det ellers verdensmester Julian Alaphilippe, der havde største prioritet på det belgiske team. Men et styrt 100 km før mål hæmmede franskmanden. I stedet bevidste Asgreen sin enorme styrke, og fik splittet feltet. I finalen i Siena kunne danskeren dog ikke matche Tour de France vinder Tadej Pogačar og superveteran Alejandro Valverde.

“Jeg har altid syntes, at Strade Bianche er et smukt løb. Det er tredje gang, jeg er her. Desværre gik det ikke godt de to først gange. Jeg var meget motiveret i år for at vise at jeg kan levere i her. At slutte på podiet er godt første skridt. Det giver motivationen for fremtiden for at komme tilbage og vinde”, forklarede Kasper Asgreen efter Strade Bianche.

Det blev kørdag også til dansk ellevteplads ved Michael Valgren fra EF Education. Andreas Kron fra Lotto Soudal blev nr. 24 og Jakob Fuglsang fra Israel-Premier Tech nr. 36.

Share