Hvem vinder Premier League: Titelræset spidser til

Hvem vinder Premier League: Titelræset spidser til

Manchester City håber at vinde klubbens syvende, engelske mesterskab, mens Liverpool søger en kopi af sidste sæson.

Denne Premier League-sæson kommer til at blive en af de mest unikke i engelsk fodboldhistorie. For sammenlignet med de seneste par sæsoner, hvor Manchester City og Liverpool har domineret Englands bedste række, så er der i år flere hold om buddet. Det ser derfor ud til, at vi har en spændende afslutning på Premier League i vente, hvor meget kan ske.

Manchester City er favoritter
Det er dog Manchester City, der regnes som favoritten til at vinde mesterskabet. Guardiolas tropper har nemlig genfundet formen, og holdet ligner efterhånden et godt bud på en Premier League-vinder i denne sæson. Det er hvert fald nemt at blive forblændet af de lyseblå, når de spiller som de gjorde mod Chelsea på Stamford Bridge.

Når City spiller på det niveau, er de uden sammenligning det bedst spillende hold i hele Premier League, og de har desuden fået godt styr på defensiven. Således lukker de meget få mål ind, og tager vi deres brede trup i betragtning, er det svært at se, at det for alvor kan gå galt for Guardiolas mandskab. Manchester City må derfor påtage sig favoritværdigheden, og kigger vi nærmere på Premier League odds hos bet365, er det også det samme billede, der tegner sig der. City giver nemlig odds 1,57 på at vinde den engelske liga, og regnes derfor som  favoritter foran Liverpool og Manchester United, der dog begge viser gode takter.

Liverpool vil fortsætte trofæhøst
Liverpool håber derimod at gøre kunsten efter fra sidste sæson, hvor de langt om længe kunne hente Premier League-trofæet til Liverpool. Det gjorde de i øvrigt i overbevisende stil, hvor de tog flere rekorder. Blandt andet for færrest antal spillede kampe (31) for at vinde titlen.

Ser vi på denne sæson, har det dog ikke været en dans på roser for Jürgen Klopp. Liverpool startede ellers godt ud, men måtte se forsvarsklippen Virgil van Dijk udgå i den femte spillerunde. Det skete efter en situation, hvor Jordan Pickford kom alt for voldsomt ind i hollænderen, der altså pådrog sig en alvorlig knæskade. Van Dijk forventes derfor ude resten af sæsonen, og i hans fravær har Liverpools forsvar været til at tale med. Det hjalp heller ikke, at resten af forsvarslinjen siden skulle udgå med skader, som sæsonen skred frem. Klopp har derfor ikke haft nemme betingelser. Trods det ligger Liverpool stadig med helt i toppen af tabellen, og den seneste tids form er med pil opad.

Manchester United blander sig
Manchester United har ikke vundet Premier League siden Sir Alex Fergusons sidste sæson i 2013, men norske Ole Gunnar Solskjær har mod forventning holdt liv i drømmen om et mesterskab hos de røde djævle. Det er sket gennem gode resultater, og som vi kunne læse hos BT efter en skuffende 0-0 kampen mod Liverpool, så ligger United stadig med i toppen. Det skal derfor blive spændende at se, om de kan holde fast. Formår de at vinde titlen, vil det hvert fald skabe eufori i den røde del af Manchester, hvor de er begyndt at længdes efter titler.

Hvor Liverpool på sensationel vis vandt Premier League i sidste sæson, så er det altså i år Manchester City, der regnes som favoritten til vinde det engelske mesterskab. Hvis det sker, vil det være tredje gang på fire sæsoner, at guldet havner hos Manchester City. Så titelræset spidser til. 

Share