Stor sensation af det danske basketlandshold

Stor sensation af det danske basketlandshold

Sensationelt lykkedes det fredag for det danske herrebasketlandshold at slå Litauen i en kamp i Vilnius. 80-76 slog Danmark nationen, der er nr. otte på verdensranglisten.

Danmark spillede en flot forsvarskamp og var foran meget af anden halvleg. I slutfasen havde Iffe Lundberg sendt Danmark tilbage i front med to straffekast, inden Mathias Bak og Philip Hertz udbyggede føringen. Litauens Macilius udlignede dog til 76-76 med lige under et minut igen. Iffe Lundberg scorede to point. I den anden ende missede Litauens Mantas Kalnietis en tre’er, der kunne have givet hjememholdet sejren og bolden rullede rundt på gulvet, hvor danske Adama Darboe fik den samlet op og kunne siden score to point.

Med sejren er det fortsat muligt for Danmark kvalificere sig til EM i 2022. Danmark skal møde Tjekkiet søndag.

Share