Fuglsang første danske vinder af Lombardiet Rundt

Fuglsang første danske vinder af Lombardiet Rundt

Rolf Sørensen har vundet Liége-Bastogne-Liége i 1993 og Flandern Rundt i 1997. Nu har også Jakob Fuglsang to sejre i cykelsporten monumenter. Sidste år vandt han Liége-Bastogne-Liége, og lørdag blev det så sejr i Lombardiet Rundt lørdag.

Efter to fjerdepladser i løbet blev Astana-rytteren den første dansker til at vinde det italienske monument. Ryttere fra 13 nationer har nu vundet løbet. Han blev desuden den tredjeældste vinder af løbet.

“Dette er ikke min sidste store sejr. Det gør mig super glad. Jeg udnyttede min gode form her i starten af sæsonen. Jeg vidste jeg havde en god chance i dag. Vi havde et meget stærkt team. Alexandr Vlasov gjorde et fantastisk stykke arbejde med at hold Tre Segafredo-rytterne bag os”, udtalte Jakob Fuglsang efter sejren med henvisning holdkammerat Aleksandr Vlasov, der med sin tredjeplads blev den tredje russer på Lombardiet Rundt-podiet. 

I alt har seks danskere kørt i top-10 i det italienske monument. Rolf Sørensen har gjort det tre gange. og blev blandt andet nr. fire i 1995. Bjarne Riis blev nr. syv i 1994, Jesper Skibby blev nr. seks i 1993, Bo Hamburger nr. otte i 1992 og Jørgen V. Pedersen nr. otte i 1984.

Share