Ny sejr til Wout van Aert 

Ny sejr til Wout van Aert 

Vinder af både Strade Bianche og Milano-Sanremo, belgiske Wout van Aert fra Jumo Visma vandt onsdagen første etape af det franske etapeløb Critérium du Dauphiné 

Der blev kørt over 218 kilometer i bakkerigt terræn fra Clermont-Ferrand til Saint-Christo-en-Jarez.

Jumbo Visma teamet sad i front af feltet i finalen med Team Ineos lige efter.  Med 3 km igen angreb Rigoberto Uran, hvilket minimerede frontgruppen. Men det sluttede med en forholdsvis samlet afslutning på den mindre stigning. Van Aert vandt foran Daryl Impey fra Mitchelton-Scott og sidste års Tour de France-vinder Egan Bernal fra Team Ineos.

Danske Søren Kragh Andersen fra Team Sunweb var aktiv i et angreb kort inden den endelige finale.

“Vi har et super stærkt team, og havde forberedt os godt på etapens afslutning. Det er en triumf for teamet”, forklarede dagen vinder efterfølgende i det officielle løbsinterview.

Blandt løbets store favoritter kan det nævnes at Primož Roglič fra Team Jumbo-Visma blev nr. ni, Nairo Quintana fra Team Arkéa Samsic nr. tolv, Thibaut Pinot fra Groupama – FDJ nr. 19, Tom Dumoulin fra Team Jumbo-Visma nr. 22 og Geraint Thomas fra Team INEOS nr. 26. Alle i samme tid som vinderen. Bedste dansker blev Mads Würtz Schmidt fra Israel Start-Up som nr. 30, også i samme tid som de forreste. Niklas Eg fra Trek-Segafredo blev nr. 66 med et tidstab på et minut og fem sekunder. Michael Valgren blev nr. 80, næste tre minutter efter, Kasper Algreen nr. 102, Christoper Juul-Jensen nr. 116 og Søren Kragh Andersen nr. 152.

Share