Svensker bliver dansk ishockeylandstræner

Svensker bliver dansk ishockeylandstræner

46-årige Mikael Gath blev ny dansk træner for det danske ishockeylandshold. 

Mikael Gath har skrevet en treårig aftale med Danmarks Ishockey Union, og det bliver dermed ham, der skal lede de rød-hvide ved VM på hjemmebane i 2025, ligesom Gath forhåbentlig står i spidsen for Danmark ved vinter-OL i 2026 i Milano. Det er de to store mål for det danske herrelandshold, når 2023 er overstået med den nuværende landstræner Heinz Ehlers i spidsen.

Gath kommer direkte fra en stilling som cheftræner i Kristianstads IK i den næstbedste svenske række, HockeyAllsvenskan.

“Det er stort. Jeg er superstolt over at have fået jobbet som dansk landstræner og glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Jeg har kun godt at sige om dansk ishockey. Jeg har mødt masser af danske spillere og ledere gennem min karriere, og det er min klare fornemmelse, at danske ishockeyaktører kommer med et både positivt og passioneret syn på sporten. Det ser jeg frem til at arbejde videre med”, siger Mikael Gath.

Share