DM-ugen tager form

DM-ugen tager form

Når Danmarks nye sportslige folkefest går i luften den 20-26. juni 2022, bliver det med alt fra DM i cykling til styrkeløft og breakdance. 20 forbund er indtil nu klar – og flere er på vej. Aftalen mellem DIF og Aalborg Kommune, der er værter i 2022 og 2023, blev i dag formelt underskrevet.

DM-Ugen bliver et fantastisk udstillingsvindue for dansk eliteidræt. Med 20 forbund i hus allerede nu vil DM-Ugen 2022 blive en stor oplevelse for både fans og danske elitesportsfolk.

”Vi er utrolig glade for, at vi nu kan offentliggøre de første 20 forbund. Det tegner godt for DM-Ugens debut. Vi har både nogle af de helt store olympiske idrætter med, som svømning, gymnastik og atletik – men også mindre kendte idrætter som helt sikkert vil overraske og begejstre. Det betyder, at vi med den brede vifte af elitesport på programmet kan få skabt den store sportslige folkefest, som vi har drømt om sammen med Aalborg Kommune,” fortæller Hans Natorp, formand i DIF, der glæder sig over, at DM-Ugens debut bliver i det nordjyske og med Limfjorden som bagtæppe.

Flere forbund på vej
Udover de 20 specialforbund med konkrete aftaler om deltagelse, er der flere forbund, der viser stor interesse i DM-Ugen og arbejder på at få de sidste detaljer på plads for at kunne blive en del af DM-Ugen.

Endelig aftale på plads
I dag har borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen, og formand for DIF, Hans Natorp, sat de endelige underskrifter på aftalepapiret, hvilket betyder, at hensigtserklæringen fra 2019 nu er afløst af en fast aftale. Aalborg Kommune deler derfor begejstringen for offentliggørelsen af de første 20 forbund:

”Med de første 20 forbund ombord begynder der at tegne sig et billede af DM-ugen som en spektakulær event. I Aalborg er vi meget stolte over at være første værtsby og være med til at skabe en helt ny begivenhed på dansk grund. Den store bredde i udbuddet af sportsgrene, der stiller op med sin absolutte elite for at kæmpe om danmarksmesterskaberne, viser, at idéen er blevet taget godt imod hos forbundene. Vi er meget spændte på at komme videre med arbejdet. Vi vil gøre vores yderste for at sikre, at det bliver en succes for publikum og alle involverede. Samtidig glæder vi os rigtig meget til at se DM-ugen folde sig ud her i byen,” fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, Mads Duedahl istemmer: ”Jeg er meget stolt af at så mange forbund allerede nu har valgt at bakke op om DM-Ugen i Aalborg. Og jeg er begejstret for mangfoldigheden. Med de ypperste repræsentanter fra alle kroge af vores eliteidræt herhjemme, er jeg sikker på at det vil skabe synlighed og inspiration til de enkelte sportsgrene, men bestemt også til vores foreningsliv og breddeidrætten generelt. Jeg glæder mig meget til at møde den her folkefest i bybilledet – jeg forestiller mig DM-finalen i 100 m afgøres på Havnefronten foran en begejstret folkemængde – det bliver stort.”

Share