Ishockeylandsholdet klar til OL-mission

Ishockeylandsholdet klar til OL-mission

Det danske ishockeylandshold går snarest ind i de sidste og afgørende forberedelser frem mod OL-kvalifikationen i Norge.

Holdet mødes i Herning 17. august og går i en træningslejr, der indeholder to testkampe mod Frankrig i Rødovre 21. august og Sydkorea i Herning to dage senere.

Landstræner Heinz Ehlers har nu sin trup klar, og på papiret er det et af de stærkeste landshold nogensinde fyldt med gode kræfter fra Nordamerika, Europa og også den danske Metal Liga. Bruttotruppen er uden NHL’erne Frederik Andersen (arbejder på at blive hundrede procent klar efter en skade) og Lars Eller (familiære årsager). En anden rutineret landsholdsspiller, Nichlas Hardt, er ude med en skade.

“Selvfølgelig er vores ambition og mission at vinde turneringen oppe i Norge, men vi går også til opgaven i bevidstheden om, at vi skal være ydmyge og ikke tro, at tingene sker af sig selv. På papiret har vi en rigtig stærk trup og kunsten er selvfølgelig at forme truppen til et stærkt hold”, siger landstræner Heinz Ehlers.

“Jeg kan roligt slå fast, at jeg er den landstræner, der har fået de mest optimale forberedelser til en OL-kval nogensinde. Der har været stor imødekommenhed fra unionens side, og jeg tror ikke tingene kunne være gjort meget bedre”, tilføjer Ehlers, der også har fornemmet stor dedikation fra spillertruppen.

“Officielt har vi spillerne til rådighed fra 23. august, men når vi møder ind 17. august i Herning, er der allerede omkring 20 spillere, der har meldt deres ankomst på trods af, at flere af dem er startet i deres klubber. Det vidner om prioritering og stor motivation i forhold til at løse den her opgave”, siger Heinz Ehlers.

General Manager Kim Pedersen ser frem til at samle holdet og staben frem mod turneringen i Oslo.

“Vi får en god og skarp forberedelsesfase frem mod turneringen, og vi har en trup, der betyder, at vi godt tør tro på, at vi endelig kvalificerer os til OL. Naturligvis er ambitionen at komme videre til et Vinter-OL for første gang nogensinde, men vi er fuldstændig klar over, at det kræver total fokus fra alle involverede. Så vi sætter alle sejl til”, siger han.

Share