Vores favoritturneringer i fodbold – og derfor er vi vilde med dem

Vores favoritturneringer i fodbold – og derfor er vi vilde med dem

Fodbold har længe været favoritsporten over dem alle. Det gælder både herhjemme i Danmark såvel som i andre dele af Europa og i resten af verden. Dog er der nogle turneringer, som hiver mere i os og formår at samle os mere end andre. Disse turneringer ser vi nærmere på i denne artikel, hvor vi også forsøger at svare på, hvorfor det er, at disse turneringer er så eftertragtede. Det er tid til at se to af vores favoritturneringer lidt i sømmene. 

VM trumfer dem alle 
Der er bare noget unikt over verdensmesterskaber. Det gælder uanset disciplin. I håndboldens verden hepper vi euforiske med, når vores dygtige herrelandshold kæmper sig til trofæet i VM i håndbold. I pokerens verden følger vi intenst med, når verdens bedste online spillere forsøger at dyste sig til millioner af dollars og erhverve sig titlen som verdensmester i WCOOP. Ligeså raser feberen, når VM i fodbold melder sin ankomst. Fulde af længsel har vi i fire år ventet på, at dette spektakulære slag skal stå mellem verdens mange nationer. Faktisk er vi så vilde med VM i fodbold, at hele 3,5 milliarder mennesker fulgte med ved det sidste VM i 2018. Det er et tal, der rykker, og understreger VMs status som vores favoritturnering.

Så hvorfor er vi så vilde med VM? Vi har allerede slynget om os med et par af nøgleordene. ´Verdens nationer´ og ´titlen som verdensmester´ er i særdeleshed det, der gør VM unikt og yderst interessant. Her er det lande, som dyster mod hinanden og forsøger at tilegne sig titlen som verdens bedste nation. Med andre ord får vi en gang for alle mulighed for at fastslå, hvilket land der er bedst – og det ud af ALLE verdens lande. VM samler os som nation og folkefærd. Her finder vi sammen på kryds og tværs af samfundslag og andre forskelle med et formål for øje: En sejr over de andre nationer. Især hvis det lykkes de små nationer at slå de store, giver vi os hen til eufori. Med dette in mente er vi altså mange, som ser frem til næste år, hvor det store slag mellem nationerne igen skal stå. VM 2022 nærmer sig med hastige skridt – heldigvis!

Foto af imagens jorono

Champions League kan også noget særligt
Fra de bedste nationer til de bedste europæiske klubber. Er der en turnering, som for alvor også trumfer igennem som en af vores favoritter, så er det UEFA Champions League. Her behøver vi endda ikke vente fire år for at følge slagets gang og de store dueller mellem de bedste europæiske klubber. I stedet kan vi nyde godt af en turnering, som finder sted hvert evigt eneste år og som faktisk ser ud til at blive udvidet i fremtiden. Faktisk er vi så vilde med Champions League, at seertallet var over en halv million under den seneste finale i Champions League. Her slog Bayern München den franske klub PSG og kunne derefter kalde sig mestre.

Det der gør Champions League unik, er at vi her præsenteres for både de bedste klubber og de bedste spillere. Her har klubbens bagmænd handlet med nogle af verdens bedste fodboldspillere og sat dem sammen i en sand symfoni med evne til at forbløffe og underholde. Selvom spillerne egentlig ikke oprindeligt kommer fra et europæisk lande, kan der fortsat shoppes løs på alle hylder, når den bedste europæiske klub skal sammensættes. I hvert fald hvis budgettet og evnerne til at overtale er på plads. Og det er de tit. I hvert fald vidner vi med jævne mellemrum, hvordan de store fodboldstjerner skifter klub. For eksempel skiftede den brasilianske fodboldstjerne Neymar for få år siden til PSG i verdens dyreste handel. Muligheden for at handle ind af verdens bedste spillere og deraf konstruere et drømmehold, skaber i sandhed fodbold i verdensklasse. Og i Champions League er det kun de bedste europæiske klubber, som får lov at være med. Det gør denne turnering unik og til en af vores absolut favoritter.

Så her har du dem; to af de turneringer, som får os til at sætte hverdagen på pause og følge med i opslugt fascination. VM og Champions League rykker for alvor, når vi taler de bedste turneringer i fodboldens verden. I disse to turneringer får vi afklaret, hvem der er den bedste nation, og hvem der den bedste europæiske klub. Og det elsker vi såmænd at finde svar på.

Share