Søndag åbnes alpin-VM

Søndag åbnes alpin-VM

Fra mandag den 8. til søndag den 21. februar afvikles årets alpine VM i italienske Cortina d’Ampezzo, hvor der tidligere har været VM i 1932 og OL i 1956. Det bliver det 46. alpine VM, men det bliver noget anderledes end tidligere udgaver, da der hverken vil være tilskuere eller nogen sociale arrangementer i forbindelse med mesterskaber.

Skiløber fra 71 nationer har meldt deres ankomst til den italienske by heriblandt en række russere, der dog ikke må optræde under det russiske flag grundet de restriktioner landet er underlagt i forbindelse med en dopingdom.

Og selvom der ikke må være tilskuere er der alligevel 3.500 personer involveret i eventet, heriblandt 450 der arbejder med at holde pisterne optimale for skiløber. Desuden er 140 TV-kameraer med til at sikre en god produktioner til de mere end 500 millioner TV-seere, der forventes følge med fra hele verden.

Søndag er der åbningsceremoni, mandag kører kvinderne deres kombinerede konkurrence. Tirsdag er det tid til Super G for både mænd og kvinder og derfra er der de fleste dage spændene skiløb i byen i bjergkæden Dolomitterne. Det hele afsluttes med herrernes slalom søndag den 21. februar.

Du kan spille Fantasy på Alpin-VM hos Zweeler på dette link.

Share