Fodboldens kejser bliver 75 år

Fodboldens kejser bliver 75 år

Franz Beckenbauer var hovedpersonen, da Vesttyskland i 1974 blev verdensmestre i fodbold. Som anføre ledte han hjemmebaneholdet til blandt andet 2-1 sejr i finalen over Holland.

Beckenbauer var en af de første spillere, der udfyldte rollen som libero. Altså den fri forsvarsspiller, der også kan bruge offensivt.

Tilnavnet Kejseren fik Beckenbauer grundet hans elegante og dominerende spillestil.

I alt blev de til 103 landskampe for Vesttyskland. Hos Bayern München spillede han mere end 400 kampe, inden han tog til New York Cosmos. Det blev også til et kort ophold i Hamburger SV inden karrieren sluttede i 1983. To gange blev han årets fodboldspiller i Europa og i alt deltog han ved VM tre gange (1966, 1970 og 1974).

Efter den professionelle karriere blev han blandt andet træner for det tyske landshold, der blev verdensmestre i 1990 . Han er en af tre, der har vundet VM som både spiller og træner. Siden har han været manager og præsident i Bayern München. Kejseren var en af bagmændene til at få fodbold VM i Tyskland i 2006, og er siden beskyldt for korruption i denne forbindelse.

Franz Beckenbauer blev født den 11. september 1945, og bliver altså 75 år i dag.

Share