TV 2 starter ny sportskanal

TV 2 starter ny sportskanal

Fra januar 2020 lancerer TV 2 en ny sportskanal på TV 2 Play. Kanalen får navnet TV 2 SPORT X og der vil på kanalen være fokus på blandt andet fodbold, tennis og basketball. Ideen med TV 2 Sport X er at styrker TV 2s samlede sportstilbud samt at accelerere udvikling af TV 2 Play.

“Medieforbrugerne bruger mere og mere tid på streamingplatforme, og derfor skal vi naturligvis også tilbyde mere og mere indhold på TV 2 Play. At introducere en ny sportskanal, der tager sit udgangspunkt i en digital distribution og et digitalt forbrug, er helt i tråd med vores strategi om at accelerere udviklingen af TV 2 Play”, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og fortsætter: “Hvad enten det drejer sig om sport, nyheder, fiktion eller underholdning, så er kvalitet og relevans afgørende for, at TV 2s indhold også i fremtiden er en central del af medieforbruget herhjemme. Vi har en ambition om, at TV 2 Play skal være uundværlig for danskerne, og vi ved, at sport samler, engagerer og begejstrer mange passionerede fans. Med TV 2 Sport X ønsker vi at stå med et endnu stærkere samlet sportstilbud, og kanalen er samtidig et eksempel på, hvordan udvikling af kvalitetsindhold – og her også erhvervelsen af rettigheder – og udvikling af TV 2 Play går hånd i hånd”.

Den nye sportskanal får især fokus på store internationale stjerner inden for spansk fodbold, italiensk fodbold, tennis fra Wimbledon og fra herrernes ATP-turneringer, som TV 2 netop har erhvervet rettigheder til, samt amerikansk basketball fra NBA. Hertil kommer X Games, atletik-VM, skiskydning og andet man kan spil uden Nemid

Et særligt fokus for TV 2s nye sportskanal er den yngre målgruppe. “Vi vil gerne ramme endnu flere unge brugere og seere med vores sportsudbud. Derfor er jeg glad for, at vi har flere kampe fra La Liga og Serie A med fodboldens allerstørste stjerner som Messi og Ronaldo. Vi ved, at NBA Basketball interesserer den unge målgruppe, ligesom X Games vel nærmest er ”født” ungt. Dermed ikke sagt, at vi andre ikke også må se med. TV 2 SPORT X er en kanal for alle sportsinteresserede danskere”, siger TV 2s sportschef Frederik Lauesen.

Share